Preţul petrolului a urcat la maximul ultimelor şase luni, de peste 85 dolari pe baril

Preţul petrolului a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, de peste 85 dolari pe baril, după date privind scăderea stocurilor de ţiţei în Statele Unite şi înaintea anunţului Rezervei Federale (Fed) americane privind politica monetară.

17 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a urcat la maximul ultimelor şase luni, de peste 85 dolari pe baril

Preţul petrolului a urcat la maximul ultimelor şase luni, de peste 85 dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Petrolul a atins un vârf de 85,04 dolari pe baril, iar la ora 11:55 GMT era cotat în creştere cu 1,02 dolari, la 84,92 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a urcat cu 1,1 dolari, la 86,51 dolari pe baril.

Aşteptările ca Fed să anunţe o nouă rundă de stimulente monetare, la ora 18:15 GMT menţin presiunile asupra dolarului, ceea ce favorizează aprecierea cotaţiilor pe bursele de mărfuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici