Preţul petrolului atinge maximul pe doi ani

Preţul petrolului continua să crească, depăşind 72 de dolari pe baril pentru prima dată din 2019, pe fondul disciplinei din OPEC + şi al recuperării cererii, conform Reuters.

2895 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului atinge maximul pe doi ani

Sursa foto: Mediafaxfoto

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii au declarat marţi că vor respecta restricţiile de aprovizionare convenite. Un raport săptămânal a arătat joi că stocurile din SUA au scăzut peste aşteptări săptămâna trecută.

Petrolul Brent a crescut cu 29 de cenţi, sau 0,4%, la 71,60 dolari pe baril în cursul dimineţii, după ce a atins şi 72,17 dolari, cea mai mare valoare din mai 2019.

West Texas Intermediate din SUA a crescut cu 51 de cenţi, sau 0,7%, la 69,32 dolari, dar a atins şi 69,76 dolari, cel mai mare preţ din octombrie 2018.

Brent înregistrează un câştig săptămânal de peste 2,5%, iar ţiţeiul american are o creştere de 4%, aceasta fiind a doua săptămână de câştiguri pentru ambele contracte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici