Preţul petrolului Brent, la cel mai redus nivel după 2010

Preţul petrolului Brent cu livrare în decembrie a scăzut joi sub nivelul de 80 de dolari pe baril, la cel mai redus nivel atins în ultimii patru ani, din cauza semnelor că OPEC nu vrea să reducă producţia pentru a restrânge oferta în exces.

143 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent, la cel mai redus nivel după 2010

Preţul petrolului Brent, la cel mai redus nivel după 2010

"Arabia Saudită este dedicată stabilităţii pieţei, iar speculaţiile referitoare la un război al preţurilor în cadrul OPEC nu au bază reală", a declarat miercuri ministrul Petrolului din această ţară, Ali Al-Naimi, transmite Bloomberg.

Cotaţia contractelor pentru petrolului Brent cu livrare în decembrie, care expiră joi, a coborât cu 1,67 dolari, la 78,71 dolari pe baril. În cazul petrolului Brent cu livrare în ianuarie preţul a scăzut cu 1,37 dolari, la 79,75 dolari pe baril.

La New York, preţul petrolului WTI cu livrare în decembrie este în declin cu 1 dolar, la 76,18 dolari pe baril.

Volumul tuturor contractelor futures pentru petrol este cu circa 66% peste media ultimelor 100 de zile.

Preţurile petrolului au scăzut cu 23% în acest an.

Potrivit estimărilor analiştilor, stocurile de petrol din Statele Unite, cel mai mare consumator de ţiţei din lume, au crescut săptămâna trecută pentru a şasea oară consecutiv.

Cotaţiile petrolului sunt în declin în condiţiile în care unii membri importanţi ai OPEC rezistă apelurilor de reducere a producţiei. În schimb, aceştia au micşorat preţurile exporturilor de ţiţei pe piaţa americană, unde producţia se află la cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii.

Venezuela, Libia şi Ecuador au cerut măsuri pentru prevenirea continuării declinului preţurilor ţiţeiului. Reprezentanţii OPEC urmează să se întâlnească în această lună la Viena.

Producţia de petrol a Arabiei Saudite a scăzut în octombrie cu 69.900 de barili pe zi, la 9,603 milioane de barili pe zi, cel mai redus nivel din ultimele şapte luni. Membrii OPEC au livrat luna trecută 30,253 milioane de barili pe petrol pe zi, peste ţinta organizaţiei, de 30 de milioane de barili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici