- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.06.2018, 14:43)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului continuă să scadă, în aşteptarea reuniuniii OPEC
Cu mai puţin de o săptămână înainte de reuniunea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de la Viena, tendinţa preţului la barilul de petrol este de continuă scădere, atât pentru barilul Brent, cât şi pentru West Texas Intermediate (WTI).
1010 afișări

Preţul petrolului continuă să scadă, în aşteptarea reuniuniii OPEC
Astfel, preţul barilului de petrol Brent a ajuns în jurul cifrei de 73,4 dolari, cu o tendinţă generală de scădere. În urmă cu doar o săptămână, cotaţia unui baril Brent era de 75 de dolari, iar acum câteva săptămâni se situa în jurul cifrei de 76 de dolari. În urmă cu aproximativ o lună însă, el a fost cotat şi cu 79,81 de dolari, cea mai ridicată cotaţie din toamna anului 2014 încoace. Preţul de atunci ajunsese la vârful unei evoluţii ascendente începute pe fondul instabilităţii din Siria - un stat fără rezerve de petrol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin merge miercuri în Orientul Mijlociu. Ce va discuta cu liderii arabi
-
Înfrângere categorică pentru handbalistele tricolore în faţa Danemarcei la Campionatul Mondial
-
Războiul din Ucraina, ziua 651. Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia dacă nu va primi mai mult ajutor militar din SUA
-
Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional
Dar cea mai mare scădere comparativ cu o lună în urmă a suferit-o preţul barilului West Texas Intermediate (WTI). De la peste 72 de dolari, la cât se găsea acum o lună, barilul WTI a ajuns să fie cotat la 65,02 de dolari.
Dacă actualele tendinţe se menţin, există potenţialul de a afecta negativ veniturile unor state ale căror bugete depind de vânzarea de petrol, precum Irak, Arabia Saudită, Iran sau Federaţia Rusă.
Factorii care pot influenţa evoluţia preţului la barilul de petrol sunt multipli: costurile de producţie, incertitudinea geopolitică constantă din Orientul Mijlociu, încercările ţărilor membre OPEC de a creşte sau de a scădea producţia, schimbarea raportului cerere/ofertă la nivel global, creşterea sau scăderea producţiei de petrol din Statele Unite. La toate acestea se pot adăuga şi politicile interne.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 00:20
-
astăzi, 00:01