Preţul petrolului scade; acţiunile cresc

Preţul petrolului a scăzut puternic miercuri, pe fondul îngrijorărilor legate de cerere, în timp ce acţiunile de pe Wall Street au crescut uşor după pierderile recente, relatează Reuters.

1257 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade; acţiunile cresc

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au atins cel mai scăzut nivel de la începutul lunii februarie. Anterior, datele au arătat că creşterea exporturilor Chinei a încetinit în august.

Randamentele de referinţă ale Trezoreriei americane au scăzut după ce anterior au atins maximele ultimelor trei luni, randamentul obligaţiunilor pe 10 ani fiind ultima dată de 3,29%, în timp ce toţi cei trei indici bursieri americani importanţi au crescut în primele tranzacţii.

Îngrijorările că inflaţia va rămâne ridicată şi va continua să determine creşterea ratelor dobânzilor au ridicat randamentele în ultimele săptămâni.

Se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să majoreze puternic ratele dobânzilor la întâlnirea din această săptămână, în timp ce banca centrală americană este aşteptată să majoreze ratele cu încă 75 de puncte de bază la întâlnirea din 20-21 septembrie.

Ţiţeiul american a scăzut recent cu 3,51%, până la 83,83 dolari pe baril, iar Brent a fost la 89,89 dolari, în scădere cu 3,17%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 179,79 puncte, sau 0,58%, la 31.325,09, S&P 500 a câştigat 23,12 puncte, sau 0,59%, la 3.931,31, iar Nasdaq Composite a adăugat 63,63 puncte, sau 0,55%, la 11.608,54.

Indicele pan-european STOXX 600 a pierdut 0,60%, iar indicatorul MSCI al acţiunilor din întreaga lume a câştigat 0,07%.

Indicele dolarului american a fost mai slab. Moneda dolarului a atins anterior un nou maxim al ultimilor 24 de ani faţă de yenul japonez.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,118%. Yenul japonez a slăbit cu 1,17% faţă de dolar, la 144,50 pe dolar.

Euro a crescut cu 0,42%, la 0,9944 dolari.

Uniunea Europeană a propus miercuri o plafonare a preţului la gazul rusesc, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ameninţat că va opri toate livrările, crescând riscul de raţionalizare în unele dintre cele mai bogate ţări din lume în această iarnă.

Liz Truss, care a preluat marţi funcţia de prim-ministru al Marii Britanii, a promis că va lua măsuri imediate pentru a ajuta economia, care se confruntă cu o inflaţie de două cifre şi cu o recesiune de lungă durată aşteptată.

Lira sterlină a fost tranzacţionată ultima dată la 1,1466 dolari, în scădere cu 0,43%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici