Preţul petrolului va oscila între 70 şi 80 de dolari pe baril în prima jumătate a anului viitor

Preţul petrolului va oscila între 70 şi 80 de dolari pe baril în prima jumătate a anului viitor, deoarece cererea îşi revine mai încet decât s-a anticipat, potrivit celor mai mari case de trading din domeniul ţiţeiului din lume, notează Financial Times (FT).

25 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului va oscila între 70 şi 80 de dolari pe baril în prima jumătate a anului viitor

Preţul petrolului va oscila între 70 şi 80 de dolari pe baril în prima jumătate a anului viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Estimările camerelor de trading importante precum Vitol, Glencore, Trafigura, Gunvor şi Mercuria vor fi luate în considerare de membrii Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol când aceştia se vor întâlni marţi, 22 decembrie, în Angola pentru a discuta politica de producţie pentru această iarnă.

"Factorii fundamentali nu sprijină actualul preţ al petrolului", a declarat analistul Trafigura Pierre Lorinet.

Prin intermediul caselor de trading se tranzacţionează aproape 15% din producţia mondială de petrol, notează Financial Times.

Preţul ţiţeiului a oscilat între 65 şi 80 de dolari pe baril din iulie şi până în prezent.

Cotaţiile au fost susţinute de cererea solidă din Asia, însă evoluţiile acestora au fost temperate de consumul redus din SUA şi Europa.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a scăzut cu 11 cenţi, la 73,25 de dolari pe baril, până la ora 6:18 GMT, după ce vineri a urcat cu 73 de cenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici