Preţuri mai mari la energia termică, de la 1 ianuarie, în Bucureşti şi Constanţa

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

31 afișări
Imaginea articolului Preţuri mai mari la energia termică, de la 1 ianuarie, în Bucureşti şi Constanţa

Preţuri mai mari la energia termică, de la 1 ianuarie, în Bucureşti şi Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Noile tarife acoperă costurile curente, dar rămân în urmă pierderi de peste 550 de milioane de lei", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul comercial al producătorului energetic, Irina Duică.

Astfel, preţul din Bucureşti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie.

Totodată, în Constanţa tariful a fost majorat mai mult, cu peste 10%, întrucât aici compania asigură şi transportul energiei termice, conform sursei citate.

Duică a afirmat că pierderile înregistrate afectează cash-flow-ul companiei, care nu are fonduri pentru achiziţia combustibililor, iar ELCEN a solicitat o creştere mai mare a tarifelor, fără a preciza însă care a fost nivelul cerut.

Ea a mai spus că din totalul datoriilor, suma de 405 milioane de lei este o creanţă către Romgaz, iar restul reprezintă dobânzi şi penalităţi la unele credite.

Producătorul de energie electrică şi termică Electrocentrale (ELCEN) Bucureşti este filială a companiei Termoelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând, în 2008, aproximativ 40% din consum şi 13% din electricitatea produsă în ţară.

Societatea asigură căldură şi apă caldă menajeră pentru aproape 600.000 de locuinţe în Bucureşti şi circa 80.000 în Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici