Preţurile apartamentelor s-au menţinut în aprilie la nivelul din martie

Preţurile apartamentelor din Bucureşti, atât cele vechi cât şi cele noi, s-au menţinut în aprilie la valorile din luna martie, când s-a înregistrat cea mai mare depreciere a preţurilor pe piaţa rezidenţială, potrivit companiei imobiliare Colliers International.

28 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor s-au menţinut în aprilie la nivelul din martie

Preţurile apartamentelor s-au menţinut în aprilie la nivelul din martie

Deşi la nivel de sector s-au înregistrat schimbări moderate de preţ, la nivel de Bucureşti, atât pentru segmentul apartamentelor noi, cât şi pentru cel al apartamentelor vechi, preţul mediu are aceeaşi valoare cu cea a lunii martie, se arată în cel mai recent indice privind evoluţia preţurilor locuinţelor din Capitală realizat de Colliers.

În luna martie, preţul apartamentelor vechi din Bucureşti au scăzut, în medie, cu 15%, comparativ cu februarie, în timp ce preţurile locuinţelor noi au stagnat.

"Sectoarele Capitalei s-au comportat diferit în aprilie, cu oscilaţii între - 1% şi + 7%. Sectorul 1 a înregistrat cea mai mare creştere, ajungând până la 1.582 euro/mp. Sectorul 2 şi sectorul 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preţurilor cu 3%. În acelaşi timp, preţurile apartamentelor situate în sectoarele 4 şi 6 s-au depreciat uşor, cu câte 1%", apreciază analiştii Colliers.

Comparativ cu nivelul de acum şase luni, toate sectoarele au suferit scăderi de preţuri, cu marje între -16% şi -40%.

"Totuşi, creşterea resimţită de câteva dintre zonele Bucureştiului poate indica depăşirea unui punct de minim, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta ca în lunile următoare să vedem o tendinţă de stabilizare a preţurilor", susţin sursele citate.

Potrivit Colliers, în aprilie, preţul mediu al apartamentelor noi s-a menţinut la 1.784 euro pe metru pătrat, în timp ce pe segmentul vechi media este de 1.138 euro pe metru pătrat.

Cele mai ieftine apartamente sunt în sectorul 6 unde preţul mediu este de 936 euro/mp, acesta fiind urmat de sectorul 2 cu 1.044 euro/mp şi sectorul 3 cu 1.091 euro/mp.

În sectorul 1 se vând cel mai scump apartamentele vechi, preţul mediu fiind de 1.582 euro/mp. În sectorul patru, preţul mediu este de 1.215 euro/mp, iar în cinci 1.227 euro/mp.

Preţul este calculat pe suprafaţa construită a apartamentului plus aria teraselor, iar valorile includ TVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici