Preţurile cafelei au crescut în UE cu 16,9% în august

O ceaşcă de cafea a devenit mai scumpă, a anunţat joi biroul de statistică al Uniunii Europene, subliniind o creştere a preţului la această băutură de bază, alături de cele la zahăr şi lapte, scrie Reuters.

152 afișări
Imaginea articolului Preţurile cafelei au crescut în UE cu 16,9% în august

Preţurile cafelei au crescut în UE cu 16,9% în august

Preţurile la cafea au crescut în medie cu 16,9% în august faţă de anul precedent.

Laptele integral proaspăt costă acum în medie cu 24,3% mai mult, în timp ce consumatorii au plătit cu 22,2% mai mult pentru laptele proaspăt cu conţinut scăzut de grăsime, a precizat Eurostat.

Zahărul a înregistrat cea mai mare creştere, preţul său mediu sărind cu 33,4%.

Datele au arătat că preţurile au crescut pentru aceste patru produse în toate ţările membre ale UE, cu excepţia Maltei, unde preţul laptelui proaspăt cu conţinut scăzut de grăsime a rămas neschimbat.

Finlanda şi Lituania au înregistrat cele mai mari modificări ale preţurilor la cafea, cu creşteri de 43,6% şi, respectiv, 39,9%, urmate de Suedia şi Estonia.

Polonia a înregistrat cea mai mare creştere a preţurilor la zahăr, care au făcut un salt de 109,2% faţă de august 2021.

În zona euro - cele 19 ţări care au moneda euro - inflaţia preţurilor de consum a atins 9,1% în august, determinată de preţurile la energie şi alimente. Aceasta a atins un nou record de 10% în septembrie, conform estimării Eurostat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici