Preţurile gazelor din Europa ating cel mai scăzut nivel al ultimelor 16 luni

Preţurile gazelor naturale din Europa au scăzut la cel mai mic nivel din septembrie 2021, deoarece perspectivele de aprovizionare au primit un impuls, China având stocurile complete, forţând livrarea de GNL pe continent, scrie Bloomberg.

454 afișări
Imaginea articolului Preţurile gazelor din Europa ating cel mai scăzut nivel al ultimelor 16 luni

Contractele futures de referinţă au scăzut cu până la 15% luni, ducând scăderea de până acum anul acesta la 27%. Importatorii chinezi încearcă să redirecţioneze transporturile din februarie şi martie către Europa pe fondul preţurilor domestice scăzute şi al stocurilor ridicate. Acest lucru atenuează îngrijorările că redeschiderea economiei Chinei va stimula cererea şi va îndepărta livrările spre vest.

„În prezent, pierderile de pe piaţa europeană de gaze par să nu existe”, a spus Energi Danmark într-o notă de pe site. „Situaţia de panică de anul trecut a fost înlocuită de încrederea că Europa va trece peste iarna aceasta fără probleme de aprovizionare.”

Deocamdată, piaţa gazelor primeşte o mână de ajutor şi din alte părţi. Energia regenerabilă contribuie la o utilizare mai redusă a gazului în Europa, Germania producând o cantitate fără precedent de energie eoliană sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a atins, de asemenea, un record săptămâna trecută.

Contractele olandeze front-month gas futures, benchmark-ul pentru Europa, au scăzut cu 14%, până la 55,48 EUR pe megawatt-oră, la 15:49 în Amsterdam. Vineri a fost înregistrată a cincea săptămână consecutivă de scădere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici