Preţurile gazelor naturale vor creşte, luni, cu 3,7%

Preţurile la gazele naturale furnizate populaţiei vor creşte, luni, 1 octombrie, cu 3,7%, iar cele la energia electrică vor rămâne nemodificate până la sfărşitul anului.

1 afișare
Imaginea articolului Preţurile gazelor naturale vor creşte, luni, cu 3,7%

Preţurile gazelor naturale vor creşte, luni, cu 3,7%

Creşterea preţurilor la gaze este determinată de majorarea preţului la gazele naturale din import. Astfel, în trimestrul al patrulea este estimat un preţ de 315 dolari/1.000 metri cubi, în creştere cu 40 de dolari comparativ cu perioada iulie - septembrie, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Ultima modificare a preţurilor la gaze a avut loc la începutul anului, când tarifele au scăzut în medie cu 3-5%, rezultând o diminuare cu circa 2,5% a facturii pentru consumul de gaze. De asemenea, cea mai recentă majorare a tarifelor la energia electrică a avut loc la 1 aprilie, când preţurile au crescut cu aproximativ 4%.

La sfârşitul lunii iunie, ANRE a anunţat că preţurile pentru gazele naturale şi energia electrică plătite de populaţie vor fi menţinute, în trimestrul al treilea, însă ar putea fi majorate până la sfârşitul anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici