Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9%

Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9% faţă de perioada similară din 2022, în condiţiile în care industria energetică şi cea a bunurilor intermediare au fost pe minus, arată datele INS publicate luni.

145 afișări
Imaginea articolului Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9%

Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă şi piaţa externă au scăzut în iulie cu 0,9%

Comparativ cu iunie 2023, în iulie preţurile au crescut cu 0,6%.

Potrivit INS, preţurile din industria energetică s-au redus an la an cu 6,3%, iar cele din industria bunurilor intermediare cu 4,3%. În schimb, în Industria bunurilor de uz curent preţurile s-au majorat cu 11%, în Industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 5,8%, iar în Industria bunurilor de capital cu 5,7%.

Pe piata internă, preţurile producţiei industriale au crescut în iulie cu 0,4% faţă de iulie 2022, iar pe piata externă s-au redus cu 4%.

Pe sectiuni, cea mai mare creştere de preţ de la un an la altul a fost la Captarea, tratarea şi distribuţia apei, cu 20%, procent similar cu cel de la Fabricarea băuturilor.

În schimb, preţurile pentru Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale s-au redus cu 40%, iar cele din Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului cu 38%.

O altă ramură în care preţurile s-au diminuat substanţial este Fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, în scădere cu 19%, dar şi Industria metalurgică, în scădere cu 17%, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici