Previziuni: în 2023, companiile din România nu vor opri recrutarea şi creşterile salariale

  • Anul 2023 va fi unul de încetinire pentru economia din România, dar companiile nu vor opri recrutarea sau creşterile salariale.
  • 56% dintre angajatori spun că salariile vor creşte cu 5% - 15% anul acesta, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.
408 afișări
Imaginea articolului Previziuni: în 2023, companiile din România nu vor opri recrutarea şi creşterile salariale

Anul 2023 va fi unul de încetinire pentru economia României care a crescut cu 4,8% în 2022, dar companiile nu opresc recrutarea şi creşterea salariilor.

Astfel, 9 din 10 companii plănuiesc să recruteze activ până la sfârşitul anului, iar 56% dintre angajatori spun că salariile vor creşte cu 5% - 15% anul acesta, conform unui raport realizat de compania de consultanţă în resurse umane Hays România.

„Aşteptările pentru 2023 spun că va fi un an de încetinire, chiar şi pentru economiile în creştere activă, precum cea românească. În ciuda performanţei actuale a României în ceea ce priveşte ratele inflaţiei şi aşteptările de creştere economică, care este mai bună decât a unora dintre vecinii noştri din Europa Centrală, organizaţiile şi angajaţii nu ar trebui să fie distraşi de la nevoia potenţială viitoare de a ajusta strategiile şi aşteptările de recrutare. Cu toate acestea, anul începe cu un climat de afaceri destul de activ, cu 9 din 10 organizaţii chestionate plănuind să recruteze activ până la sfârşitul anului”, scrie Timur Makhmutov, managing director al Hays România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici