Previziuni sumbre pentru economia României. BNR estimează o rată a inflaţiei de 11.2%, cea mai mare din 2004 până în prezent

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunţă că în aprilie BNR estimează o rată a inflaţiei de 11.2%, cea mai mare din 2004 până în prezent.

539 afișări
Imaginea articolului Previziuni sumbre pentru economia României. BNR estimează o rată a inflaţiei de 11.2%, cea mai mare din 2004 până în prezent

„Până în septembrie 2017 dobânda de politică monetară a fost real pozitivă (mai mare decât rata inflaţiei). Inflaţia a scăzut în fiecare an în această perioadă. După septembrie 2017 dobânda de politică monetară a devenit real negativă. În aprilie BNR estimează o rată inflaţiei de 11.2% cu o dobânda de politică monetară de doar 2.5%”, scrie în mesajul publicat de Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele PNL mai arată că autorităţile trebuie să ia măsuri economice pentru a opri inflaţia.

„Cât trebuie să crească dobânda de politică monetară (presupunem că deficitul bugetar rămâne constant sau scade) pentru ca rata inflaţiei să scadă până la de 2.5% cât este normal pentru o economie sănătoasă?”, se întreabă Florin Cîţu pe reţeaua de socializare.

Potrivit fostului premier, 11.2% este cea mai mare rată a inflaţiei din august 2004 şi până astăzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici