Prima de casare pentru scoaterea din uz a tractoarelor, majorată

Guvernul a decis ca prima de casare care va fi acordată, prin programul "Rabla", pentru tractoare şi maşini agricole să fie majorată de la maximum 5.000 de lei, limită prevăzută în varianta iniţială, la cel mult 17.000 lei, introdusă în proiectul de lege final pentru care îşi va asuma răspunderea.

201 afișări
Imaginea articolului Prima de casare pentru scoaterea din uz a tractoarelor, majorată

Prima de casare pentru scoaterea din uz a tractoarelor, majorată (Imagine: Mediafax Foto)

Conform documentului final, suma acordată de stat poate fi de maximum 17.000 de lei, fără ca aceasta să depăşească 50% din preţul de achiziţie al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi, în cazul persoanelor fizice.

Aceeaşi sumă de 17.000 de lei va putea fi obţinută şi de persoanele juridice, cu condiţia ca prima de casare să nu depăşească 40% din preţul de achiziţie fără TVA al utilajului.

Una dintre cele trei condiţii pe care trebuie să le întrunească cei care vor să beneficieze de prima de casare pentru tractoare şi utilaje agricole este înscrierea la un producător validat, în vederea achiziţionării unui utilaj nou.

De asemenea, solicitanţii trebuie să predea spre casare vehiculul vechi, de cel puţin 10 ani, şi să achiziţioneze un utilaj nou de la producătorul la care s-au înscris.

Suma va fi scăzută din preţul de achiziţie a unui tractor nou sau a unei maşini agricole autopropulsate noi.

Metodologia de finanţare şi categoriile de beneficiari pentru Programul de stimulare a înnoirii parcului naţional de tractoare şi maşini agricole vor fi stabilite prin ghidul de finanţare al programului, care vor fi elaborate de Administraţia Fondului pentru Mediu, şi vor fi aprobate prin ordin al ministrului Mediului, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Documentul stabileşte că prima de casare va fi acordată începând cu 1 ianuarie 2010, dată la care se abrogă Legea 10/2008 pentru instituirea Programului de stimulare a înnoiririi parcului naţional de tractoare, care prevede această primă de casare de 17.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici