Prima minicentrală nucleară va fi instalată în România

Centrale nucleare mai mici decât o magazie, ce pot alimenta cu energie electrică 20.000 de locuinţe, vor fi puse în vânzare în decurs de cinci ani, iar prima ar urma să fie instalată în România.

24 afișări
Imaginea articolului Prima minicentrală nucleară va fi instalată în România

Prima minicentrală nucleară va fi instalată în România

Anunţul a fost făcut de experţi de la Los Alamos, laboratorul american care a dezvoltat prima bombă atomică, relatează The Observer, în ediţia electronică. Reactoarele vor fi sigilate şi nu vor putea fi furate, deoarece vor fi îngropate sub pământ.

Prima comandă confirmată a venit din partea TES, o companie cehă. "Au comandat şase unităţi şi şi-au exprimat interesul pentru alte 12", a declarat John Deal, director executiv al companiei Hyperion, care se va ocupa de producţie.

Prima ar fi instalată în România, a adăugat el. "Avem o listă de aşteptare pe şase ani. Purtăm negocieri cu companii din Insulele Cayman, Panama şi Bahamas", a precizat Deal.

"Obiectivul nostru este să generăm energie electrică pentru zece cenţi watt-ul oriunde în lume", a declarat Deal. "Fiecare va costa aproximativ 25 de milioane de dolari", a adăugat el.

Deal susţine că a primit deja peste 100 de comenzi de la companii, majoritatea din industria energetică. Potrivit lui, sunt vizate şi ţările în curs de dezvoltare, precum şi comunităţile izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici