Primele meserii care vor dispărea din România şi vor fi înlocuite de ROBOŢI. ”Nu cred că ar trebui să ne simţim ameninţaţi de evoluţia tehnologiei”

Meseriile care au început să dispară din companiile de producţie, în urma avansului tehnologiei, sunt prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automată, şi sudorii, astăzi aproape în exclusivitate sudura făcându-se cu ajutorul roboţilor, a spus Nicu Durău, director de HR, ALRO, la conferinţa ZF HR Trends 2017.

3185 afișări
Imaginea articolului Primele meserii care vor dispărea din România şi vor fi înlocuite de ROBOŢI. ”Nu cred că ar trebui să ne simţim ameninţaţi de evoluţia tehnologiei”

Primele meserii care vor dispărea din România şi vor fi înlocuite de roboţi. ”Nu cred că ar trebui să ne simţim ameninţaţi de evoluţia tehnologiei”

”Nu cred ca ar trebui sa ne simtim amenintati de evolutia tehnologiei, pentru ca exista o mare putere de adaptabilitatea a omenirii care se regaseste si in adaptabilitatea fortei de munca Industria asigură tot spectrul de profesii de la muncitorii cu calificare de bază, la profesioniştii în domeniu. Primii vizaţi de avansul tehnologic sunt muncitorii cu calificare de bază, cei care execute operaţii repetitive. Provocarea va fi şi pe partea sistemului de învăţământ, în sensul că job-urile şi complexitatea lor trebuie să fie intuită şi promovată atât de sistemul de învăţământ de stat, cât şi de cursurile oferite de companii”.

Alte declaraţii ale lui Nicu Durău:

„Este interesant de văzut cum avansul tehnologiei afectează în mod direct companiile de producţie şi în ce măsură angajaţii de aici ar putea să înceapă să îşi facă griji în legătură cu siguranţa locului de muncă.

Dacă ar fi să vorbesc strict despre o companie de producţie, meseriile care au început să dispară vizează prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automata, dar şi sudorii. Astăzi, aproape în exclusivitate sudura se face cu ajutorul roboţilor.

Pe de alta parte, exista meserii care se transformă.

Avem o provocare legată de partea de mentenanţă unde lucrează ingineri, electricieni calificati, mecanici.

Este adevarat că electricienii sau automatiştii de care avem nevoie acum nu mai sunt cei de acum 25 de ani. Abilităţile pe care le căutăm sunt acelea de a putea înţelege şi de a lucra mai bine cu interfaţa care este o maşinărie.”

Declaraţiile complete ale specialistului în resurse umane pot fi citite pe Zf.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici