Primul transport de maşini Ford Transit Connect asamblate la Craiova a fost livrat dealerilor români

Primul transport de autoutiltare Transit Connect asamblate la uzina Ford din Craiova a fost livrat dealerilor mărcii din România, compania derulând în paralel procedurile operaţionale necesare pentru începerea producţiei vehiculului comercial, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Ford România.

110 afișări
Imaginea articolului Primul transport de maşini Ford Transit Connect asamblate la Craiova a fost livrat dealerilor români

Primul transport de maşini Ford Transit Connect asamblate la Craiova a fost livrat dealerilor români (Imagine: Mediafax Foto)

"Ford România derulează procedurile operaţionale necesare producerii modelului Transit Connect, pe care în prezent doar îl ansamblăm. De asemenea, un nou model de clasă mică, care nu este nici Ford Fiesta, nici Ford Ka, este programat sa intre în producţie în viitorul apropiat", au arătat reprezentanţii companiei.

Cea mai mare parte din maşinile care vor fi produse la Craiova va fi livrată partenerilor Ford din Europa.

Referitor la volumul producţiei, oficialii Ford România au afirmat că acesta se va limita la cererea pieţei, care este în continuare la un nivel scăzut.

"În prezent, activitatea Ford în România se concentrează pe îndeplinirea criteriilor de calitate şi respectarea standardelor, şi nu neaparat pe volumul producţiei, pe care îl vom adapta la cererea pieţei. Însă, în momentul de faţă, piaţa auto din Europa este încă slăbită, dar avem certitudinea că situaţia economică globală se va îmbunătăţi, iar cererea pentru autovehicule noi va începe să crească din nou", au afirmat reprezentanţii companiei americane în România.

Odată ajunsă la capacitate de operare maximă, fabrica va putea produce până la 300.000 de vehicule şi 300.000 de motoare pe an.

La inaugurarea fabricii, în luna septembrie, oficialii companiei americane au afirmat că până la sfârşitul acestui an uzina Ford din Craiova va produce 1.000-2.000 de maşini.

Ford România are 3.600 de angajati, iar până în 2010 compania intenţionează să transforme uzina de la Craiova într-o unitate de ultimă generaţie, în urma unor investiţii totale de 675 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici