Priorităţile autorităţilor - reducerea deficitului extern şi a celui bugetar

Reducerea deficitului de cont curent şi a celui bugetar ar trebui să reprezinte principalele priorităţi ale autorităţilor române, a declarat economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, care a arătat că o creştere a acestora ar deteriora percepţia investitorilor străini şi ar conduce la ieşiri de capital.

24 afișări
Imaginea articolului Priorităţile autorităţilor - reducerea deficitului extern şi a celui bugetar

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea (Imagine: Mediafax Foto)

"Orice gest care strică încrederea străinătăţii riscă să strice mult mai mult decât beneficiile care ar putea fi aduse economiei", a afirmat Lazea, la un seminar organizat miercuri de Ziarul Financiar şi PricewaterhouseCoopers.

El a menţionat că dacă Guvernul ia decizia de a investi 3 miliarde de euro în economie şi acest lucru ar conduce la creşterea deficitului bugetar, ieşirile de capitaluri ar putea fi de 6 miliarde de euro, pe fondul creşterii neîncrederii investitorilor străini.

"Ceea ce dăm cu o mână luăm cu alta", a mai spus Lazea.

În opinia economistului-şef al BNR, un acord cu Fondul Monetar Internaţional ar trebui să crească rezerva naţională a României, să amelioreze percepţia investitorilor străini şi să întărească dorinţa autorităţilor pentru ajustări structurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici