PRIVATIZAREA OLTCHIM: Avocaţii lui Diaconescu susţin că OPSPI sau Eximbank au transmis presei informaţii confidenţiale

OPSPI sau EximBank au transmis presei un document confidenţial care arată că o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, iar prin această acţiune cele două instituţii vor să îl discrediteze pe patronul OTV, susţine avocatul Daniel Fenechiu.

1168 afișări
Imaginea articolului PRIVATIZAREA OLTCHIM: Avocaţii lui Diaconescu susţin că OPSPI sau Eximbank au transmis presei informaţii confidenţiale

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Astăzi (joi - n.r.), OPSPI şi Eximbank au primit un document confidenţial, care până la urmă a ajuns în presă. Este un fapt grav şi este a doua oară când se întâmplă. În opinia lui Dan Diaconescu, transmiterea căztre presă a acestui document denotă tendinţa evidentă că statul vrea să blocheze tranzacţia privind Oltchim şi să arunce în derizoriu acţiunile lui Dan Diaconescu", a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentanţii legali ai patronului OTV.

Presă a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

"Dezvăluirea către presă a documentelor confindenţiale denotă clar că se doreşte politizarea aestor negocieri", a mai spus Fenechiu.

Diaconescu a câştigat vineri licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici