Probleme la producătorul japonez Toyota. 280.000 de vehicule, rechemate în service

Toyota recheamă 280.000 de vehicule din cauza unui defect care face ca motorul să nu se oprească în momentul în care ajunge la punctul mort, transmite CNN.

5324 afișări
Imaginea articolului Probleme la producătorul japonez Toyota. 280.000 de vehicule, rechemate în service

Probleme la producătorul japonez Toyota. 280.000 de vehicule, rechemate în service

Este vorba despre aproximativ 280.000 de camioane şi SUV-uri în Statele Unite. Este posibil ca motorul să nu se dezactiveze complet atunci când se află în punctul mort.

"Este posibil ca anumite părţi ale transmisiei să nu se dezactiveze imediat atunci când vehiculul este trecut în poziţia neutră", a precizat producătorul japonez.

Ca urmare, vehiculul ar putea "să avanseze din greşeală la o viteză mică atunci când se află pe o suprafaţă plană şi nu sunt acţionate frânele, ceea ce duce la un risc crescut de accident.

Este vorba despre modelele Toyota Tundra, Sequoia şi Lexus LX 600 fabricate între anii 2022-2024.

Lexus este marca de lux a companiei Toyota.

Compania va informa proprietarii vehiculelor rechemate în service până la sfârşitul lunii aprilie şi va actualiza software-ul transmisiei, a precizat Toyota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici