Procedurile de începere a lucrărilor la tronsoanele Cernavodă-Constanţa au fost finalizate

Procedurile de începere a lucrărilor la tronsoanele Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa din Autostrada Soarelui au fost încheiate prin angajarea casei de avocatură Boştină şi Asociaţii, pentru furnizarea de servicii juridice de expropriere, contractul urmând să fie semnat în următoarele zile.

88 afișări
Imaginea articolului Procedurile de începere a lucrărilor la tronsoanele Cernavodă-Constanţa au fost finalizate

Procedurile de începere a lucrărilor la tronsoanele Cernavodă-Constanţa au fost finalizate (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"A fost selectată o firmă pentru furnizarea serviciilor juridice, iar procedurile de expropriere şi lucrările vor începe în perioada imediat următoare", au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Dorina Tiron.

Casa de avocatură nu a dorit să comenteze informaţia.

Tronsonul Cernavodă-Medgidia va costa 224 milioane euro şi va fi construit de către compania franceză Colas, iar tronsonul Medgidia-Constanţa va fi executat de consorţiul italiano-german Astaldi-Max Boegl pentru 211 milioane euro. Lucrările urmează să fie finalizate în 2011.

Contractele sunt finanţate în proporţie de 71% dintr-un împrumut acordat de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), iar 29% reprezintă contribuţia Guvernului. Valoarea contractelor reprezintă costul execuţiei, TVA şi exproprierile, perioada de garanţie fiind de doi ani.

La începutul lunii iunie, fostul ministru al Transporturilor, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, a acuzat ministerul de resort şi Guvernul că nu încep lucrările la tronsoanele de autostradă Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa, spunând că, în opinia sa, în aceste cazuri nu poate fi vorba de o lipsă de bani, ci de rea-voinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici