Procuratura americană investighează JP Morgan pentru manipularea pieţei energiei

Departamentul de Justiţie din Statele Unite investighează dacă JP Morgan a avut un comportament incorect în tranzacţiile cu electricitate, pentru manipularea preţurilor, potrivit unor surse apropiate situaţiei, caz care se adaugă altor litigii şi anchete în care este implicată banca.

181 afișări
Imaginea articolului Procuratura americană investighează JP Morgan pentru manipularea pieţei energiei

Procuratura americană investighează JP Morgan pentru manipularea pieţei energiei

Luna trecută, JP Morgan a acceptat plata a 410 milioane de dolari pentru închiderea unei anchete a Comisiei Federale pentru Reglementare în Domeniul Energiei, în care banca era acuzată de manipularea pieţelor energiei în California şi regiunea Midwest.

JP Morgan Ventures Energy Corporation (JPMVEC) a fost de acord să plătească o amendă civilă de 285 milioane de dolari Trezoreriei SUA şi să returneze profituri incorecte de 125 milioane de dolari unor abonaţi ai serviciilor de furnizare de electricitate California Independent System Operator şi Midcontinent Independent System Operator.

Investigatorii Comisiei Federale pentru Reglementare în Domeniul Energiei au constatat că divizia JP Morgan s-a angajat în 12 strategii de influenţare a pieţei energiei, în perioada septembrie 2010-noiembrie 2012

JP Morgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, nu a recunoscut că ar fi avut un comportament incorect.

Departamentul de Justiţie a decis să analizeze practicile băncii pe piaţa energiei, au spus sursele, precizând că investigaţia se află în stadiu incipient, iar rezultatul este incert, potrivit Wall Street Journal.

Reprezentanţii JP Morgan au refuzat să comenteze în legătură cu acest caz, dar un purtător de cuvânt a spus că reprezentanţii acesteia se străduiesc să remedieze problemele legate de control la nivelul băncii şi să întărească practicile de afaceri.

Banca este supusă totodată unor numeroase alte investigaţii referitoare la activităţile din timpul crizei imobiliare şi financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici