Procuratura Californiei dă în judecată Toyota

Procuratura din California va da în judecată divizia de vânzări a Toyota Motor din Statele Unite pentru că a pus în pericol siguranţa publică prin vânzarea unor vehicule defecte şi practici de afaceri înşelătoare.

22 afișări
Imaginea articolului Procuratura Californiei dă în judecată Toyota

Procuratura Californiei dă în judecată Toyota (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Toyota nu au comentat informaţia despre proces, primul de acest tip intentat de procuratura federală sau a unui stat american împotriva constructorului auto japonez, care se adăugă unei liste tot mai lungi de reclamaţii prin care se solicită daune.

Pe lângă perspectiva unor procese colective, Toyota se confruntă şi cu o investigaţie din partea Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare şi o altă anchetă, de natură penală, efectuată de procuratura federală.

Anunţul privind noul proces are loc într-o perioadă crucială pentru Toyota, care a lansat o campanie de recâştigare a consumatorilor, cu scopul demonstrării că a luat măsuri pentru rezolvarea problemelor de siguranţă ale vehiculelor.

O serie de incidente intens mediatizate, în care au fost implicate vehicule Toyota, pun în pericol campania de promovare lansată de companie.

Cel mai elocvent exemplu, apărut luni, este cel al unui bărbat din San Diego care a reclamat că automobilul său Prius a devenit de necontrolat timp de 20 de minute, iar o maşină a poliţiei a intervenit în ajutorul său.

Toyota şi Administraţia pentru transporturi rutiere şi siguranţă investighează incidentul.

Grupul japonez a rechemat în service peste opt milioane de vehicule, pentru remedierea riscului de blocare a acceleraţiei. Accelerarea necontrolată a dus, din 2007, la producerea a cel puţin cinci accidente cu victime, iar autorităţile investighează alte 47 de cazuri produse apărute în ultimul deceniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici