Producătorii de BCA cer stoparea importurilor de materiale de zidărie

Asociaţia producătorilor de BCA din România solicită întreruperea, la 1 septembrie, a importurilor de materiale de zidărie, până la implementarea unui sistem care să permită verificarea caracteristicilor produselor respective şi conformitatea acestora cu reglementările în vigoare.

336 afișări
Imaginea articolului Producătorii de BCA cer stoparea importurilor de materiale de zidărie

Producătorii de BCA cer stoparea importurilor de materiale de zidărie (Montaj foto)

"Asociaţia PROBCA, care grupează principalele companii producătoare de BCA din România, îşi exprimă profunda nemulţumire privind lipsa totală de reacţie a factorilor guvernamentali faţă de importul necontrolat de materiale de zidărie din Serbia, Croaţia, Turcia, Ungaria şi Bulgaria. (...) Practic, prin existenţa acestor importuri masive şi necontrolate de materiale de zidărie, guvernul sprijină menţinerea locurilor de muncă în ţările vecine, în detrimentul menţinerii locurilor de muncă în România, susţinând în acelaşi timp şi un climat favorabil utilizării în construcţii a unor materiale de o calitate îndoielnică", se arată într-un comunicat al asociaţiei, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Producătorii de BCA susţin că un loc de muncă pe care îl generează susţine alte patru posturi în industriile conexe.

Totodată, asociaţia solicită Ministerului Economiei mărirea cotei de gaz din producţia internă pentru membrii PROBCA.

"Vom adresa în cursul acestei săptămâni proteste scrise către preşedintele României, Guvern şi premier, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii, solicitând o întrevedere în cadrul unei şedinţe de guvern în care să poată fi prezentate măsurile concrete pentru rezolvarea problemelor", se mai arată în comunicat.

Asociaţia cuprinde grupul Macon-Simcor, Celco Constanţa, Soceram Bucureşti, Ecoblock Constanţa şi Somaco Grup Prefabricate, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie să încheie procedurile de aderare şi Xella RO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici