Producătorii de petrol nu cedează. OPEC+ menţine actualul plan de producţie, sfidând presiunile americane

OPEC şi aliaţii săi au fost de acord să continue cu actualul plan de producţie, hotărând să nu slăbească robinetele în faţa unor preţuri maxime pe mai mulţi ani ale ţiţeiului şi a presiunilor SUA pentru calmarea pieţei, relatează CNBC.

3330 afișări
Imaginea articolului Producătorii de petrol nu cedează. OPEC+ menţine actualul plan de producţie, sfidând presiunile americane

Producătorii de petrol nu cedează. OPEC+ menţine actualul plan de producţie, sfidând presiunile americane

OPEC+ va menţine programul din august de creştere treptată a producţiei de petrol cu 400.000 de barili pe zi în fiecare lună.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat joi într-o conferinţă de presă: "Decizia de a creşte producţia cu 400.000 (de barili pe zi) în fiecare lună, şi subliniez în fiecare lună, până la sfârşitul anului 2022 a fost luată anterior. Astăzi a fost reiterată decizia de a menţine parametrii actuali care au fost decişi anterior".

Întrebat de ce grupul nu-şi majorează nivelul de producţie în ciuda solicitărilor venite din partea unor mari consumatori de petrol precum SUA, India şi Japonia, Novak a răspuns că OPEC şi aliaţii săi menţin echilibrul pieţei şi rămân atenţi la eventualele modificări ale cererii.

"Din august şi până acum, am adăugat 2 milioane de barili de producţie suplimentară pe piaţă", a spus Novak. Ministrul a adăugat că cererea globală de petrol este încă sub presiunea variantei delta Covid şi datorită menţinerii diferitelor restricţii în unele ţări.

Preţurile petrolului au atins recent cele mai ridicate niveluri din 2014, iar ţările importatoare de ţiţei resimt accest lucru.

Preşedintele Joe Biden a criticat reticenţa OPEC+ de a pompa mai mult petrol pentru creşterea bruscă a preţurilor la energie în SUA şi în întreaga lume. "Ideea că Rusia şi Arabia Saudită şi alţi producători majori nu vor pompa mai mult petrol pentru ca oamenii să aibă benzină pentru a merge şi a reveni de la serviciu, de exemplu, nu este corectă", a declarat Biden duminică, la reuniunea G-20 de la Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici