Producătorul chinez de telefoane Xiaomi intră în cursa maşinilor electrice şi intenţionează să devină un producător auto de top

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a dezvăluit joi primul său vehicul electric şi a anunţat că îşi propune să devină unul dintre primii cinci producători auto din lume.

699 afișări
Imaginea articolului Producătorul chinez de telefoane Xiaomi intră în cursa maşinilor electrice şi intenţionează să devină un producător auto de top

Sedanul, denumit SU7, este un model foarte aşteptat, care se aşteaptă să profite la maximum de sistemul de operare comun cu telefoanele populare ale companiei.

Dar maşina îşi face debutul într-un moment în care cea mai mare piaţă auto din lume se luptă cu o supraofertă şi cu o cerere în scădere care au alimentat un război al preţurilor, notează Reuters.

Acest lucru nu l-a împiedicat pe directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, să sublinieze ambiţiile mari care includ construirea "unei maşini de vis comparabile cu Porsche şi Tesla".

"Muncind din greu în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii 5 producători auto din lume, străduindu-ne să ridicăm industria auto din China în general", a declarat Lei la eveniment.

La fel ca mai multe alte firme de tehnologie, Xiaomi a căutat să se diversifice dincolo de activitatea sa de bază, pentru a se orienta către vehiculele electrice, un plan pe care l-a semnalat pentru prima dată în 2021.

Compania s-a angajat să investească 10 miliarde de dolari în automobile pe parcursul unui deceniu şi este unul dintre puţinii jucători noi de pe piaţa de vehicule electrice din China, deoarece autorităţile au fost reticente în a spori surplusul de ofertă.

Automobilele marca Xiaomi vor fi produse de o unitate a producătorului auto de stat BAIC Group, într-o fabrică din Beijing cu o capacitate anuală de 200.000 de vehicule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici