Producătorul de ambulanţe Deltamed face o nouă fabrică pentru a susţine exporturile. Compania, cu afaceri de 36 mil. euro, are un contract pentru livrarea a 300 de ambulanţe în Austria

Producătorul de ambulanţe şi vehi­cule speciale Deltamed din jude­ţul Cluj, un business controlat de patru antreprenori locali, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproxi­ma­tiv 36 mil. euro, mai mare cu 88% faţă de anul anterior, datorită numă­rului mare de proiecte şi a creşterii exportu­rilor de cinci ori, potrivit unui comu­nicat de presă al companiei, citat de ZF.

11436 afișări
Imaginea articolului Producătorul de ambulanţe Deltamed face o nouă fabrică pentru a susţine exporturile. Compania, cu afaceri de 36 mil. euro, are un contract pentru livrarea a 300 de ambulanţe în Austria

Producătorul de ambulanţe şi vehi­cule speciale Deltamed din jude­ţul Cluj, un business controlat de patru antreprenori locali, a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproxi­ma­tiv 36 mil. euro, mai mare cu 88% faţă de anul anterior, datorită numă­rului mare de proiecte şi a creşterii exportu­rilor de cinci ori, potrivit unui comu­nicat de presă al companiei.

Principalele obiective ale compa­niei pen­tru acest an vizează finaliza­rea investi­ţiei pen­tru extinderea capacităţii de producţie de la Aiud, o investiţie de 2 mil. euro, deschi­de­rea centrului de mentenanţă pentru vehicule de intervenţii din Republica Moldova şi fina­lizarea procesului de reorganizare şi moder­ni­zare a fluxu­rilor şi proceselor interne.

„După ce 2023 a fost un an cu o dinamică extraordinară şi o creştere im­portantă a exporturilor, 2024 se prefi­gurează a fi unul de creştere şi consolidare a poziţiei noastre pe piaţa furnizorilor de ambulanţe din Europa. Anul trecut am exportat de 5 ori mai mult decât în 2022, princi­palele pieţe fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania. Exporturile au avut anul trecut o pondere de 13% în cifra de afaceri“, a declarat Daniela Gavrilă, CEO Deltamed.

În acest an, compania a primit o comandă de 300 de ambulanţe pentru piaţa din Austria, care se adaugă livrărilor către Republica Moldova, după ce anul trecut Deltamed a fost câştigat licitaţia organizată de autorităţile de la Chişinău. Pentru a acoperi cererea în creştere de vehicule pentru intervenţii speciale şi de urgenţă, compania a alocat 2,5 milioane de euro pentru investiţii, din care 2 milioane de euro pentru o nouă unitate de producţie la Aiud.

Secţia Deltamed de la Aiud, care va avea 25 de angajaţi, va fi finalizată la finalul primului semestru din 2024 şi va începe să lucreze la capacitate maximă în ultimul trimestru al anului. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău, judeţul Cluj, unde funcţionează departamentul de cercetare şi prototipare.

Până la jumătatea anului, compania va deschide şi primul centru de mentenanţă şi reparaţii în afara ţării, în Republica Moldova. Centrul va asigura servicii de reparaţii şi întreţinere pentru ambulanţele pe care Deltamed le va livra în Republica Moldova, după ce a câştigat licitaţia organizată de Centrul de Achiziţii al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova. Cele 62 de ambulanţe de tip B vor fi livrate de Deltamed începând cu luna aprilie.

„Centrul de mentenanţă şi reparaţii a fost o investiţie pe care am considerat-o necesară pentru a optimiza timpii de răspuns şi service în cazul apariţiei unor defecţiuni. Tot pentru optimizarea fluxurilor, am luat decizia ca în centrul de mentenanţă să fie angajaţi lucrători din Republica Moldova, care au beneficiat de pregătire de specialitate la noi în companie. Investiţia se ridică la câteva sute de mii de euro“, a declarat Viorel Toadere, director comercial Deltamed.

În 2023, Deltamed a produs şi echipat cu brancarde medicalizate cele 7 elicoptere BlackHawk achiziţionate de Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru managementul situaţiilor de urgenţă. Acest proiect se adaugă celor 271 de ambulanţe şi vehicule de intervenţii speciale produse şi livrate către diverşi beneficiari români şi străini. Tot anul trecut, pe lângă producţia de ambulanţe, Deltamed a furnizat autospeciale de tip centru de comandă, de comunicaţii, roboţi pentru stingerea incendiilor, autospeciale pentru transportul bolnavilor înalt infectaţi şi containere logistice cu echipamente medicale pentru IGSU precum şi ambulanţe militare pentru armata bosniacă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici