Producătorul italian Lavazza preia afacerea cu cafea a gigantului Mars

Producătorul italian de cafea Lavazza preia afacerea cu cafea a gigantului Mars, pentru 650 de milioane de dolari, relatează Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Producătorul italian Lavazza preia afacerea cu cafea a gigantului Mars

Lavazza preia afacerea cu cafea a gigantului Mars

Este vorba de Mars Drinks, care deţine sistemele Flavia şi Klinx, două mărci importante în segmentele de cafea pentru birouri şi de automate de vânzare. Companiile nu au anunţat detaliile financiare, dar surse apropiate tranzacţiei au apreciat valoarea tranzacţiei la circa 650 de milioane de dolari.

BNP Paribas, Intesa Sanpaolo şi UniCredit au furnizat un credit de 463 de milioane de dolari pentru a susţine tranzacţia.

„Achiziţia întăreşte poziţia Lavazza în segmentele de cafea pentru birouri şi automate de vânzări, care oferă oportunităţi considerabile pentru creştere şi dezvoltare”, spune Antonio Baravalle, CEO Lavazza.

În luna iulie Lavazza a mai cumpărat Blue Pod Coffee din Australia, cea mai recentă achiziţie dintr-un şir de tranzacţii menite să-i sporească veniturile cu circa 2 miliarde de euro (2,3 miliarde dolari).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici