Producătorul rus de oţel Severstal vinde fabricile din SUA pentru 2 miliarde de dolari

Producătorul rus de oţel Severstal, controlat de miliardarul Alexei Mordaşov, este aproape de vânzarea pentru 2 miliarde de dolari a fabricilor pe care le deţine în SUA către Steel Dynamics şi AK Steel Holding, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.

302 afișări
Imaginea articolului Producătorul rus de oţel Severstal vinde fabricile din SUA pentru 2 miliarde de dolari

Producătorul rus de oţel Severstal vinde fabricile din SUA pentru 2 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)

Un acord ar putea fi anunţat începând de săprtămâna următoare şi ar putea evalua cele două fabrici la uşor peste 2 miliarde de dolari, au declarat sursele.

Steel Dynamics ar cumpăra fabrica Severstal din Columbus, statul Mississippi, iar AK Steel ar prelua facilităţile de producţie deţinute de compania din Rusia în Dearborn, Michigan.

Ieşirea Severstal de pe piaţa americană vine în contextul tensiunilor în creştere între SUA şi Rusia referitor la situaţia din Ucraina, unde separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova controlează în continuare mai multe oraşe.

Mordaşov şi Severstal nu fac obiectul sancţiunilor ţintite impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană unor companii, oameni de afaceri şi politicieni din Rusia, ca urmare a crizei ucrainene.

"Această tranzacţie este bună pentru companie. Severstal căuta un cumpărător încă din decembrie, astfel că acordul de vânzare nu are legătură cu tensiunile Rusia-Occident în privinţa Ucrainei", a declarat Dmitri Kolomiţin, analist divizia din Rusia a Morgan Stanley.

Severstal ar putea folosi banii pentru a plăti dividende, ceea ce ar susţine preţul acţiunilor, a spus analistul.

Industria oţelului din SUA este afectată de utilizarea redusă a capacităţii de producţie. La mijlocul lunii iulie, nu era folosită circa 21% din capacitatea de producţie, potrivit datelor American Iron & Steel Institute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici