Producţia de grâu a scăzut la jumătate faţă de 2006

Producţia de grâu şi secară a scăzut la jumătate faţă de 2006, la circa 2,6 milioane de tone, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, centralizate după finalizarea recoltării pe o suprafaţă de 91% din terenurile cu aceste culturi.

1 afișare
Imaginea articolului Producţia de grâu a scăzut la jumătate faţă de 2006

Producţia de grâu a scăzut la jumătate faţă de 2006, după primele date

Recolta de grâu secară şi triticale (un tip de grâu) de 2,6 milioane de tone a fost obţinută de pe o suprafaţă de 1,7 milioane de hectare, din totalul de 1,91 milioane de hectare cu acest tip de culturi.

În 2006, producţia totală de grâu a fost de circa două ori mai mare - 5,3 milioane de tone, în condiţiile în care suprafeţele cultivate cu grâu în 2006 au totalizat 1,97 milioane de hectare, aproape la fel ca în acest an.

Producţia medie pe hectar obţinută în 2007 este de 1.494 kilograme, faţă de media de anul trecut, care s-a plasat în jurul a 2.700 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici