Producţia de vin a Franţei, la NIVELUL MINIM din ultimii 40 de ani

Producţia de vin a Franţei, cel mai mare producător din lume, a scăzut cu 20% în acest an, la minimul ultimilor 40 de ani, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi culturilor afectate de paraziţi, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii de la Paris.

182 afișări
Imaginea articolului Producţia de vin a Franţei, la NIVELUL MINIM din ultimii 40 de ani

Producţia de vin a Franţei, la NIVELUL MINIM din ultimii 40 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producţia de vin a Franţei va fi în acest an de 40,6 milioane hectolitri, cu peste 10 milioane de hectolitri mai puţin faţă de 2011, estimează guvernul francez, care şi-a revizuit prognoza de la 42,9 milioane hectolitri în septembrie.

"Toate categoriile de vin vor înregistra producţie mai scăzută comparativ cu 2011", se spune într-un comunicat al instituţiei, citat de Bloomberg.

Exporturile de vin şi şampanie ale Franţei au totalizat 7,17 miliarde euro în 2011, reprezentând 13% din exporturile de alimente şi produse agricole ale ţării. În prima jumătate a acestui an, exporturile de vin au crescut cu 14%, la 3,57 miliarde euro.

Franţa este cel mai mare producător de vinuri din lume, urmată de Italia, Spania, SUA şi Argentina. Anul trecut, topul exportatorilor a fost condus de Italia, urmată de Spania, Franţa, Australia şi Chile.

Producţia de vin a Italiei va scădea în acest an cu 8%, la 39,3 milioane hectolitri, din cauza secetei, potrivit estimărilor institutului de cercetare Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo e Alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici