Producţia industrială a crescut în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2007

Producţia industrială a crescut, în primele şapte luni, cu 5,8%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, avans susţinut de industria prelucrătoare şi de energia electrică şi termică, gaze şi apă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

21 afișări
Imaginea articolului Producţia industrială a crescut în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2007

Producţia industrială a crescut în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2007 (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 6,4%, iar energia electrică şi termică, gaze şi apă de 6,5%, informează INS.

În acelaşi timp, industria extractivă a scăzut cu 0,8%.

Pe marile grupe industriale au fost înregistrate creşteri în industria bunurilor de capital (12,5%), industria bunurilor de uz curent (9,2%), industria bunurilor intermediare (2,6%), industria energetică (1,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,2%).

În iulie, comparativ cu luna similară din 2007, producţia industrială a crescut cu 5,1%.

Datele INS arată că au fost consemnate majorări în toate cele trei sectoare industriale. Astfel, industria extractivă a urcat cu 8,4%, industria prelucrătoare cu 4,8%, iar energia electrică şi termică, gaze şi apă cu 4,2%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (14,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (9,7%), în cea a bunurilor de uz curent (4,9%), a bunurilor intermediare (1,8%) şi în industria energetică (1,5%).

Faţă de luna iunie a acestui an, producţia industrială a scăzut cu 1,4%, pe fondul reducerilor de 2,8% din industria prelucrătoare.

Industria extractivă şi energia electrică şi termică, gaze şi apă au crescut cu 4,3% şi, respectiv, cu 14,3%.

În iulie au fost consemnate scăderi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (10,6%), în industria bunurilor de uz curent (3,9%), în cea a bunurilor de capital (1,7%) şi în industria bunurilor intermediare (0,1%).

În acelaşi timp, industria energetică a crescut cu 5,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici