Producţie RECORD pentru compania Mercedes-Benz în primul semestru

Mercedes-Benz, al treilea mare furnizor de automobile de lux la nivel global, a produs mai multe vehicule ca oricând în primul semestru, peste 700.000 de unităţi, datorită cererii pentru noile modele compact şi SUV, şi intenţionează să atingă un nivel record pe ansamblul anului.

607 afișări
Imaginea articolului Producţie RECORD pentru compania Mercedes-Benz în primul semestru

Producţie RECORD pentru compania Mercedes-Benz în primul semestru

"Planificăm să creştem în continuare. Suntem foarte optimişti pe ansamblul anului", a declarat Andreas Renschler, director de producţie, potrivit Bloomberg

Mercedes, divizie a grupului german Daimler, are ca ţintă pentru acest an vânzări record de peste 1,4 milioane de automobile şi SUV-uri.

Divizia Audi a Volkswagen are ca obiectiv să depăşească pragul unor vânzări de 1,5 milioane de unităţi. BMW, liderul mondial al pieţei maşinilor de lux, vrea la rândul său un nou an record, după ce anul trecut a livrat 1,54 milioane de vehicule sub brand propriu.

Piaţa auto europeană se îndreaptă spre al şaselea an de scădere, dar se stabilizează, potrivit asociaţiei industriei auto germane VDA. Înmatriculările de maşini noi în Europa au urcat în iulie cu 4,8%, la 1,02 milioane de vehicule. Este a doua creştere consemnată în acest an, după cea din luna aprilie.

Şefii de companii auto din Europa anticipează că piaţa din regiune se va îmbunătăţi treptat în semestrul al doilea şi în 2014, susţinută de revenirea la creştere a economiei zonei euro.

Mercedes a angajat temporar circa 4.500 de muncitori ca să menţină volumul producţiei la un nivel ridicat în perioada vacanţei de vară. Pentru a face faţă cererii de modele compact clasa A şi B, fabrica din Rastatt a lucrat 21 de schimburi suplimentare, iar uzina de asamblare de SUV-uri din Tuscaloosa a funcţionat suplimentar 10 sâmbete.

Compania a extins în acest an gama de maşini compact cu automobilul CLA, a îmbunătăţit modelul clasa E şi a lansat noul model Clasa S, în iulie.

În primele şapte luni, livrările Mercedes au avansat cu 8,1%, la 811.227 de vehicule, susţinute de creşterea cu 5,7% a vânzărilor în Europa, la 382.088 de unităţi. În SUA, livrările au urcat cu 12%, la 165.598 de umităţi, iar în China cu 3,5%, la 117.444 maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici