Profesoară care predă crypto, numită în comitetul politică monetară a Băncii Naţionale a Turciei

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a numit-o pe Fatma Ozkul, o profesoară care predă despre crypto şi tehnologia blockchain, în comitetul de stabilire a ratelor băncii centrale, anunţă Ziarul Financiar, care citează Bloomberg.

929 afișări
Imaginea articolului Profesoară care predă crypto, numită în comitetul politică monetară a Băncii Naţionale a Turciei

Sursa foto: fatmaozkul.net

Ozkul, lector la Universitatea Marmara din Istanbul, este cel mai nou membru al Comitetului de politică monetară al Băncii Centrale a Turciei, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă dimineaţă.

Principalele domenii de cercetare ale profesoarei sunt contabilitatea, finanţele şi auditul, iar ea a ţinut cursuri în domenii precum tehnologia blockchain şi activele criptografice, potrivit profilului publicat pe pagina web a universităţii.

Erdogan a alcătuit o nouă echipă de conducere a economiei după ce a câştigat alegerile generale din luna mai şi l-a numit pe fostul bancher al Goldman Sachs Group Inc. Hafize Gaye Erkan în funcţia de guvernator al băncii centrale în iunie. Banca a majorat ratele de politică monetară cu 3.400 de puncte de bază, până la 42,5%. Înăsprirea monetară s-a accelerat după ce Erdogan a înlocuit trei membri ai MPC în iulie.

Este puţin probabil ca numirea lui Ozkul să modifice cursul actualei traiectorii a politicii monetare. Activitatea sa recentă s-a axat pe blockchain, activele criptografice şi implicaţiile acestora asupra finanţelor. Ea a publicat o carte despre contabilitatea activelor criptografice în 2022, potrivit profilului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici