Profit CONSISTENT pentru băncile româneşti în primul trimestru. Câştigurile au depăşit 1,5 miliarde lei

  • Profitul net la nivelul siste­mului bancar românesc a ajuns la sfârşitul pri­mului trimestru (T1) din 2020 la circa 1,6 mld. lei
  • Activele bancare însumau 518,4 mld. lei, la finele lui T1
902 afișări
Imaginea articolului Profit CONSISTENT pentru băncile româneşti în primul trimestru. Câştigurile au depăşit 1,5 miliarde lei

Profit CONSISTENT pentru băncile româneşti în primul trimestru. Câştigurile au depăşit 1,5 miliarde lei

Băncile din România au înregistrat în primul trimestru (T1) din acest an un profit consistent, activele au atins un nou maxim, în timp ce rata NPL a continuat să scadă, iar solvabilitatea a depăşit pragul de 20%, informează Ziarul Financiar.
 
Însă, din T2/2020 unii indicatori financiari ar putea să înceapă să se deterioreze, în condiţiile în care se vor vedea efectele crizei coronavirusului.
 
Profitul net la nivelul siste­mului bancar românesc a ajuns la sfârşitul pri­mului trimestru (T1) din 2020 la circa 1,6 mld. lei, iar activele au urcat la un vârf de 518,4 mld. lei, în con­di­ţiile creşterii creditării cu un ritm mediu de 7,1%, după cum re­ie­se din datele preliminare ale BNR.
 
La sfârşitul primului trimestru din 2019 sistemul bancar avea un profit mai mare, de 1,8 mld. lei, în timp ce în T1/2018 câştigul era de 1,77 mld. lei. Pentru întregul an 2019, sistemul bancar românesc a raportat un profit de 6,4 mld. lei, în scădere cu 7,2% comparativ cu câştigul record din 2018, de 6,9 mld. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
banci,
profit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici