Profitul Google din al treilea trimestru a crescut cu 23%

Compania Google, numărul unu mondial în materie de motoare de căutare pe Internet, a raportat pentru al treilea trimestru un profit net de 1,6 miliarde de dolari, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, semn că sectorul publicităţii îşi revine.

21 afișări
Imaginea articolului Profitul Google din al treilea trimestru a crescut cu 23%

Profitul Google din al treilea trimestru a crescut cu 23% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cifra brută de afaceri a companiei a urcat cu 7%, la aproape şase miliarde de dolari, comparativ cu al doilea trimestru şi perioada iulie-septembrie 2008, ceea ce reprezintă cel mai puternic avans trimestrial al indicatorului din ultimul an.

"Chiar dacă ritmul revenirii economice este caracterizat de un grad ridicat de incertitudine, credem că cea mai dificilă perioadă a recesiunii a fost depăşită şi avem suficientă încredere pentru a investi masiv în viitorul nostru", a declarat directorul executiv al Google, Eric Schmidt, într-un comunicat.

El a precizat că Google are în vedere accelerarea procesului de recrutare, iar compania este deschisă unor achiziţii strategice, indiferent de mărimea acestora.

"Google nu are niciun concurent. Yahoo! este pe cale să-şi piardă aura şi Bing (motorul de căutare al Microsoft - n.r.) este prea mic în prezent. Compania a avut succes la toate nivelurile şi credem că această tendinţa va continua", a declarat analistul Brigantine Advisors Colin Gillis.

Activităţile companiei legate de căutarea pe Internet au rezistat mai bine crizei decât cele ale altor grupuri dependente de publicitate, iar analiştii se aşteaptă ca Google să fie unul dintre primii beneficiari ai revenirii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici