Profitul grupului Coca-Cola a scăzut în trimestrul doi

Profitul grupului american Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a scăzut cu 4% în trimestrul al doilea, după ce cererea din Europa a fost afectată de inundaţiile puternice şi reducerea cheltuielilor de consum.

195 afișări
Imaginea articolului Profitul grupului Coca-Cola a scăzut în trimestrul doi

Profitul grupului Coca-Cola a scăzut în trimestrul doi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coca-Cola a raportat un profit net de 2,68 miliarde de dolari, sau 59 de cenţi pe acţiune, pentru trimestrul al doilea, faţă de 2,79 miliarde de dolari, 61 de cenţi pe acţiune, în perioada similară a anului trecut. Excluzând unele costuri excepţionale, câştigul s-a situat la 63 de cenţi pe titlu, nivel anticipat de analiştii consultaţi de Bloomberg.

Grupul se extinde pe pieţele emergente pentru a compensa încetinirea din ţările cu economii dezvoltate. Volumul vânzărilor din Europa a scăzut cu 4%, influenţat de situaţia economică a ţărilor din regiune şi de inundaţiile puternice din Germania, a anunţat, marţi, Coca-Cola.

Pe piaţa din America de Nord, Coa-Cola a înregistrat o scădere de 1%.

În China, volumul vânzărilor a stagnat, comparativ cu o creştere de 7% în perioada similară a anului trecut.

La nivel global, volumul vânzărilor a avansat cu 1%, ritm mai lent comparativ cu 3,3%, cât anticipau analiştii consultaţi de Bloomberg. În trimestrul al doilea al anului trecut, volumul vânzărilor a crescut cu 4%.

Veniturile au coborât cu 2,6%, la 12,7 miliarde de dolari, în timp ce analiştii estimau că se vor plasa la 13 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici