Profitul multinaţionalelor va fi impozitat. Anunţul făcut de Ministrul de Finanţe

  • Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a anunţat că pregăteşte impozitarea cu 15% a profitului multinaţionalelor din România.
  • Măsura ar putea fi implementată din 2023, a spus Câciu.
1305 afișări
Imaginea articolului Profitul multinaţionalelor va fi impozitat. Anunţul făcut de Ministrul de Finanţe

Sursa foto: MediafaxFoto

Adrian Câciu a făcut anunţul marţi seara, după ce a participat la şedinţa Consiliului de Afaceri Economice şi Financiare.

„Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregăteşte transpunerea rapidă a reguilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Ambiţia noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023”, a anunţat ministrul de Finanţe, pe Facebook.

La Bruxelles, Adrian Câciu a vorbit cu comisarul european pentru economie despre măsurile pe care le pregăteşte Guvernul Ciucă.

„Mai ales în contextul actualei crize energetice, suntem datori să ne asigurăm că marile corporaţii care activează pe piaţa locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România. De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, dl Paulo Gentiloni că această ţintă vine în continuarea unei alte priorităţi a Guvernului, aceea de a micşora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA şi de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiţii ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanţate în mod structural”, a explicat ministrul Câciu.

Aceste măsuri sunt juste şi necesare atât economic, cât şi social, este concluzia ministrului de Finanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici