Profitul net al BMW a crescut cu 4% în primul trimestru, la 1,52 miliarde de euro

Profitul net al producătorului german de automobile de lux BMW a crescut în primul trimestru cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,52 miliarde de euro, susţinut de cererea puternică din Statele Unite şi Europa şi de deprecierea euro în raport cu dolarul.

61 afișări
Imaginea articolului Profitul net al BMW a crescut cu 4% în primul trimestru, la 1,52 miliarde de euro

Profitul net al BMW a crescut cu 4% în primul trimestru, la 1,52 miliarde de euro (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Veniturile au avansat cu 15%, la 20,92 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Creşterea profitului celui mai mare producător de vehicule de lux la nivel mondial a confirmat aşteptările analiştilor, în timp ce veniturile au fost uşor peste estimări.

Vânzările din China, unde BMW a avertizat că cererea încetineşte, au urcat cu 6,4%, cu mult sub cele din Europa, unde compania germană a obţinut o creştere de 9,6%, şi din SUA, unde avansul a atins aproape 13%.

"Am început bine anul 2015", a declarat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

Grupul a mai anunţat că menţine estimările de creştere a veniturilor şi a profitului înainte de taxe în acest an, în pofida condiţiilor dificile de pe piaţa din Rusia şi a creşterii mai puţin dinamice în China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici