Profitul net al HSBC a crescut de peste două ori anul trecut, la 13,16 miliarde dolari

Profitul net al HSBC, cea mai mare bancă europeană, a crescut de la 5,83 miliarde de dolari în 2009 la 13,16 miliarde de dolari anul trecut, iar provizioanele pentru creditele neperformante s-au redus cu 47%, la 14 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

6 afișări

Nivelul provizioanelor de anul trecut este cel mai redus de după 2006, se arată în raportul companiei privind rezultatele financiare din 2010.

Profitul înainte de taxe al diviziei de investment banking a scăzut de la 10,5 miliarde de dolari la 9,5 milioane de dolari anul trecut. La nivel de grup raportul costuri/eficienţă a urcat, în condiţiile în care veniturile au scăzut, iar cheltuielile legate de personal s-au majorat.

"Acest raport depăşeşte obiectivul nostru şi de aceea inacceptabil. Trebuie să ne remodelăm afacerile pentru a înlătura ineficienţele", a afirmat Douglas Flint, preşedintele HSBC.

HSBC America de Nord a revenit pe profit în 2010, după trei ani de pierderi. De altfel, banca a înregistrat pentru prima dată după 2006 profit în toate regiunile în care are operaţiuni.

Acţiunile instituţiei de credit au stagnat anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici