Profitul net al OMV a scăzut cu 91% în primul trimestru

OMV a raportat, vineri, un profit net de 40 milioane euro pentru primul trimestru al acestui an, în scădere cu 91% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările au coborât cu 27,9%, la 4,29 miliarde euro.

25 afișări
Imaginea articolului Profitul net al OMV a scăzut cu 91% în primul trimestru

Profitul net al OMV a scăzut cu 91% în primul trimestru

Profitul înainte de calcularea dobânzilor şi taxelor (EBIT) a scăzut cu 66,5%, la 266 milioane euro, de la 795 milioane euro în primele trei luni din 2008, se arată în raportul trimestrial al grupului austriac, acţionarul majoritar al Petrom (SNP).

OMV a înregistrat, în primul trimestru al anului trecut, vânzări de 5,95 miliarde euro şi un profit net de 446 milioane euro.

Incluzând şi accizele, vânzările OMV au scăzut cu 29% în perioada analizată, la 4,96 miliarde euro, de la 7,02 miliarde euro.

Rezultatul EBIT excluzând costurile de inventar de la rafinării a coborât cu 54%, la 340 milioane euro, de la 745 milioane euro, sub estimările analiştilor invervievaţi în prealabil de agenţia Reuters, care anticipau suma de 408 milioane euro.

"În contextul deteriorării condiţiilor economice şi unei reveniri uşoare a preţurilor petrolului abia spre sfârşitul primului trimestru al acestui an, mediul operaţional a rămas dificil pentru OMV. În timp ce profitul a avut de suferit, am reuşit să ne consolidăm bilanţul, în principal prin vânzarea participaţiei de 21,2% la MOL (...) OMV este pregătit să facă faţă recesiunii globale", a declarat, într-un comunicat, directorul general executiv al grupului austriac, Wolfgang Ruttenstorfer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici