Profitul Samsung a înregistrat cel mai mare declin din 2009, de 60%

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai mare scădere a profitului operaţional din 2009 până în prezent, respectiv 60%, ca umare concurenţei crescute a Apple şi a rivalilor din China.

173 afișări
Imaginea articolului Profitul Samsung a înregistrat cel mai mare declin din 2009, de 60%

Profitul Samsung a înregistrat cel mai mare declin din 2009, de 60% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitul operaţional a coborât cu 60%, la 3,8 miliarde de dolari (4.100 miliarde de woni), în perioada iulie-septembrie din acest an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Blomberg.

Cu toate acestea, acţiunile grupului sud-coreean au crescut cu 1,6% pe bursa din Seul, estimându-se că veniturile din ultimul semestru vor consemna un avans important, datorită lansării unor noi produse.

Samsung vrea să scoată pe piaţă o serie de echipamente noi, pentru a-şi menţine poziţia de lider al pieţei, după ce Apple a început să câştige noi clienţi graţie lansării unor smartphone-uri cu ecran mai mare, caracteristică ce a asigurat producătorului de Galaxy un număr semnificativ de utilizatori.

De asemenea, Samsung se confruntă cu scăderea livrărilor de echipamente pe două pieţe mari, China şi India, acolo unde producătorii locali, precum Lenovo şi Xiaomi (în China) au început să ofere smartphone-uri la preţuri mai mici decât grupul sud-coreean.

Totodată, diviziile de ecrane şi microprocesoare au înregistrat un declin al veniturilor, afectând, implicit, profitul grupului.

"Piaţa consideră că acesta este cel mai slab profit pe care Samsung îl putea aştepta de la afacerea de telefoane mobile, nu va scădea mai mult, din moment ce se aşteaptă lansarea unor noi produse în acest an. Samsung este cotată cu cele mai multe posibilităţi de a aduce noi telefoane pe piaţă, care să aibă caracteristici inovatoare", a declarat Claire Kim, analist al Daishin Securities din Seul.

Vânzările au fost sub aşteptări în cel de-al treilea trimestru, în valoare de 47.000 de miliarde de woni, prin comparaţie cu suma de 50.000 de miliarde de woni estimată de analişti. De asemenea, vânzările s-au situat sub nivelul de 52.000 de miliarde de woni consemnat în trimestrul al doilea.

Samsung nu a prezentat date despre profitul net sau informaţii financiare despre divizii, rezultatele auditate fiind aşteptate mai târziu pe parcursul acestei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici