Profitul Samsung a scăzut cu 31% în primul trimestru, la 5,4 miliarde de dolari

Profitul operaţional al Samsung Electronics a coborât cu 31% în primul trimestru, la 5,4 miliarde dolari (5.900 miliarde woni), declinul fiind sub aşteptările analişilor, întrucât cererea de cipuri şi ecrane a compensat scăderea vânzărilor de smartphone-uri, potrivit primelor estimări ale grupului.

80 afișări
Imaginea articolului Profitul Samsung a scăzut cu 31% în primul trimestru, la 5,4 miliarde de dolari

Profitul Samsung a scăzut cu 31% în primul trimestru, la 5,4 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii Bloomberg au estimat că profitul operaţional al Samsung se va situa la 5.500 de miliarde de woni în primele trei luni din 2015.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul Samsung a scăzut cu 37% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce în trimestrul al treilea al anului trecut, grupul sud-coreean a înregistrat cea mai mare coborâre a profitului operaţional din 2009 până în prezent, respectiv de 60%.

Vânzările au scăzut cu 12% în primul trimestru din acest an, peste aşteptările analiştilor, la 4,3 miliarde de dolari (4.700 de miliarde woni). Economiştii au anticipat că veniturile din vânzări se vor situa la 50.000 miliarde de woni, relatează Bloomberg.

Acţiunile Samsung au coborât cu 0,5% pe bursa din Seul, în urma anunţării rezultatelor financiare pentru primul trimestru.

Veniturile diviziei de semiconductoare au urcat la 11.000 miliarde de woni, profitul situându-se la 2.700 de miliarde de woni, potrivit analiştilor.

Samsung va produce procesorul principal al următorului model iPhone al Apple, după ce compania americană renunţase la serviciilor competitorului de pe piaţa smartphone-urilor în favoarea unui producător din Taiwan.

Compania sud-coreeană a vândut 81 de milioane de smartphone-uri în primele trei luni din 2015, în creştere cu 7% faţă de ultimul trimestru din 2014, a estimat Daewoo Securities.

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, şi-a văzut ameninţată poziţia de lider la finalul anului trecut, în condiţiile în care vânzările de Galaxy S5 au scăzut, iar popularitatea produselor Apple şi a altor branduri mai ieftine din China a crescut.

Apple a vândut un număr mai mare de smartphone-uri decât Samsung în ultimul trimestru al anului 2014, depăşind compania sud-coreeană pentru prima oară din 2011, potrivit companiei de analiză a pieţei Gartner.

Apple a vândut în primul trimestru fiscal încheiat pe 27 decembrie 74,832 de milioane de smartphone-uri la nivel mondial, care i-au conferit o cotă de piaţă de 20,4%, faţă de 73,032 milioane de aparate comercializate de Samsung în aceeaşi perioadă, echivalente cu o cotă de 19,9%.

La începutul lunii martie, Samsung a prezentat două noi modele de smartphone, S6 şi S6 Edge, cu carcasă metalică şi ecran extensibil şi pe lateralele echipamentului, disponibile începând cu luna aprilie, precum şi un nou sistem de plăţi numit Samsung Pay, pentru a ţine pasul Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici