Programul Rabla începe pe 20 februarie

Persoanele fizice şi firmele vor putea înlocui în acest an maşinile uzate începând cu data de 20 februarie, dată de la care programul de înlocuire a parcului auto naţional, denumit "Programul Rabla", va fi aplicat şi pentru anul 2010, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

141 afișări
Imaginea articolului Programul Rabla începe pe 20 februarie

Programul Rabla începe pe 20 februarie (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Peste 32.000 de maşini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz în 2009 prin programul de înlocuire a parcului auto naţional, denumit "Programul Rabla", reprezentând circa două treimi din numărul total al autovehiculelor pentru înlocuirea cărora statul îşi propusese să aloce fonduri.

Astfel, suma totală cheltuită de stat pentru acest program a fost, în 2009, de 122.842.600 de lei.

La începutul anului trecut, Guvernul a decis ca numărul total de maşini casate să fie majorat la 60.000 unităţi, de la 40.000 autovehicule în 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

În vară, Programul Rabla a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice şi includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziţionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizează 228 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici