Proiect de 40 milioane euro în România pentru energia eoliană

Renovatio Asset Management, companie cu un portofoliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW şi partenerul local al portughezilor de la EDPR, unul dintre marii investitori în energia verde locală, are avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 40 mil. euro, scrie ZF.

3313 afișări
Imaginea articolului Proiect de 40 milioane euro în România pentru energia eoliană

Proiect de 40 milioane euro în România pentru energia eoliană

Revenirea în piaţă a marilor dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă, aşa cum este cazul Renovatio sau al grupului de firme Monsson, dar şi apetitul investitorilor strategici pentru zona de energie verde, cum este cazul Enel, de exemplu, confirmă că România este la începutul unui nou val de proiecte eoliene sau solare.

Eolenerg Project este cea mai nouă companie de proiect care a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 49,8 MW în Constanţa, valoarea investiţiei, în cazul în care aceasta va fi realizată putând fi evaluată la 40 de milioane de euro.

Potrivit datelor pu­bli­ce, Eolenerg este deţinută de Renovatio Asset Mana­gement, companie înre­gistrată în Cipru, dar în al cărei acţionariat se află şi Alexandru Teodorescu, CEO al grupului Renovatio. De altfel, dincolo de zona de producere de energie verde, Renovatio este acum unul dintre cei mai mari investitori în zona de mobilitate electrică.

Reţeaua de staţii electrice a Renovatio a ajuns la finale anului trecut la 269 de puncte de încărcare, 116 fiind de încărcare rapidă, circa 50 de noi puncte de alimentare fiind montate pe parcursul anului 2020. Planurile pentru anul acesta vizau, potrivit celor mai recente declaraţii, instalarea altor 200 de puncte de încărcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici