Proiect de lege: SRL-urile nu vor mai fi obligate să aibă un capital social minim la înfiinţare

  • Dispare obligaţia capitalului social minim pentru SRL-uri.
  • Măsura este inclusă într-un proiect de lege adoptat de Senat.
  • În prezent, capitalul social minim este de 200 de lei şi mai mult îngreunează procedura de înfiinţare a firmelor.
1762 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: SRL-urile nu vor mai fi obligate să aibă un capital social minim la înfiinţare

Proiect de lege: SRL-urile nu vor mai fi obligate să aibă un capital social minim la înfiinţare

Eşti antreprenor? Am veşti bune pentru tine. Senatorii au votat un proiect de lege care stabileşte că obligaţia capitalului social minim va dispărea pentru SRL-uri. Chiar dacă valoarea minimă din prezent este una nesemnificativă, de 200 lei, obligaţia nu face decât să îngreuneze procedura de înfiinţare a unei firme. 

Obligaţia unui capital social minim nu mai există nici în ţări precum Belgia, Danemarca, Franţa, Italia, Olanda, Marea Britanie, SUA sau China. 

Proiectul de lege, care urmează să intre în dezbaterile Camerei Deputaţilor, mai prevede ca SRL-urile să nu mai fie obligate să verse integral, la data constituirii, capitalul social subscris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici