Proiect de reorganizare lansat de Ministerul Finanţelor: ANAP trece la SGG, care primeşte şi mai multe puteri

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care renunţă la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), care trece în subordinea Guvernului, la SGG.

461 afișări
Imaginea articolului Proiect de reorganizare lansat de Ministerul Finanţelor: ANAP trece la SGG, care primeşte şi mai multe puteri

Proiect reorganizare lansat de Ministerul Finanţelor: ANAP trece la SGG, care primeşte şi mai multe puteri

Formula restructurată a cabinetului Orban transforma deja Secretariatul General al Guvernului într-o structură puternică, având în subordine companiile Transelectrica şi Transgaz şi administrarea relaţiei cu Republica Moldova şi cu românii din diaspora şi Parlamentul. Acum şi achiziţiile publice vor trece la SGG, condusă de Antonel Tănase.

Antonel Tănase este preşedintele PNL sector 3 şi trezorierul partidului. A fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

MFP renunţă practic la elaborarea, promovarea şi implementarea politicii statului în domeniul achiziţiilor publice, precum şi la monitorizarea funcţionării sistemului de achiziţii publice.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de act normativ se propune abrogarea prevederilor potrivit cărora una din funcţiile Ministerului Finanţelor Publice era aceea de ”elaborare, de promovare şi de implementare a politicii în domeniul achiziţiilor publice, de stabilire şi implementare a sistemului de verificare şi control al aplicării unitare a dispoziţiilor legale şi procedurale în domeniul achiziţiilor publice, precum şi de monitorizare a funcţionării eficiente a sistemului de achiziţii publice, exercitate prin Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice”.

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, MFP va prelua în subordine Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din subordinea Guvernului şi va mai renunţa la Compania Naţională Loteria Română, care trece sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici