Proiect pilot în România. McDonald’s testează alternative la paiele de plastic

Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în România, a început să testeze alternative la paiele de plastic în şapte dintre restaurantele sale din România, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

1260 afișări
Imaginea articolului Proiect pilot în România. McDonald’s testează alternative la paiele de plastic

McDonald’s testează alternative la paiele de plastic

Această acţiune face parte din angajamentul McDonald’s de a îmbunătăţi în permanenţă sustenabilitatea ambalajelor sale cu scopul ca 100% dintre acestea să fie produse din surse regenerabile, reciclate sau certificate până în 2025. Astfel, în patru dintre restaurantele din Bucureşti, McDonald’s le oferă clienţilor paie doar la cerere, iar în alte trei restaurante a introdus paie de hârtie.

McDonald’s s-a angajat să găsească soluţii alternative la ambalajele de plastic la nivel global şi a luat deja măsuri în acest sens. În anumite restaurante din lume, compania testează alternative precum paie de hârtie, paie oferite exclusiv la cererea clienţilor sau capace pentru băuturi care nu necesită paie. Aceste proiecte pilot au ca scop identificarea celor mai bune alternative la plastic având în vedere criterii precum reacţia consumatorilor şi efectele asupra mediului înconjurător.

Până la finalul anului, clienţii McDonald’s vor primi paie exclusiv la cerere în restaurantele de la America House, Park Lake Mall, Berceni Selgros şi Ploieşti Nord şi paie de hârtie în restaurantele Barbu Văcărescu, Plaza Mall şi Piaţa Romană.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital plc operează 150 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive şi numeroase cafenele McCafé. În România, operează în 80 de restaurante din 24 de oraşe.
 

Taguri:
mcdonald,
plastic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici