Proiectele PSD pentru suspendarea plăţii ratelor, neconstituţionale

  • CCR a decis că suspendarea rambursării creditelor e neconstituţională
  • PNL a atacat şi amânarea cu trei luni a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale, iar CCR le-a dat dreptate, azi
981 afișări
Imaginea articolului Proiectele PSD pentru suspendarea plăţii ratelor, neconstituţionale

Proiectele PSD pentru suspendarea plăţii ratelor, neconstituţionale

PNL a câştigat la CCR. Judecătorii au decis că Parlamentul a greşit când a adoptat proiectele PSD, care vizează suspendarea rambursării creditelor şi acordarea unor facilităţi contribuabililor operatori economici sunt neconstituţionale, transmit surse CCR.

În sesizarea transmisă CCR, PNL transmite că Parlamentul a încălcat principiul cooperării loiale în relaţia cu Guvernul, dar şi prevederi al Constituţiei.

În plus, liberalii spun că nu există o prezentare a impactului bugetar.

PNL a avut câştig de cauză şi privind amânarea cu trei luni a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de către firmele afectate de starea de urgenţă. Legea prevede amânarea tot cu trei luni a plăţii serviciilor de utilităţi de către categoriile vulnerabile.

Conform liberalilor, această lege se încalcă principiul egalităţii în drepturi.

Cele două acte normative au fost adoptate de Parlament în 3 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici